У САП завершили розслідування по отриманню хабаря головою Тиврівського райсуду Вінниччини Ратушняком

Новини Вінниці / У САП завершили розслідування по отриманню хабаря головою Тиврівського райсуду Вінниччини Ратушняком

Прокурорами САП 13 грудня прийнято рішення про завершення досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, стосовно судді з Вінниччини.

Про ці факти щодо голови Тиврівського райсуду раніше писав NaПарижі. Зокрема, про те, що ВРП відсторонила від роботи підозрюваного в отриманні хабаря тиврівського суддю Ігоря Ратушняка, а також про те, до до 23 січня ВАКС продовжив обов'язки підозрюваного тиврівського судді.

Як повідомляють у пресслужбі САП, за версією слідства, у серпні 2021 року суддя висловив прохання надати йому через посередника неправомірну вигоду у розмірі 40 000 гривень за кожний гектар земельної ділянки, що з урахуванням площі землі 3,09 га складає 120 тис. гривень (4620 дол. США), за прийняття рішення щодо визнання права власності на цю земельну частку(пай) за фізичною особою.

Детективами НАБУ спільно з управлінням стратегічних розслідувань у Вінницькій області ДСР Нацполіції в ході проведення слідчих дій задокументовано два факти передачі коштів – 3 тис. доларів та 1 620 доларів.

А 17 вересня 2021 року прокурорами САП та детективами НАБУ повідомлено вказаному судді про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

На сьогодні матеріали кримінального провадження відкриті судді та його адвокатам для ознайомлення.

Макс Мельник

14 грудня, 2021