У розвідці вважають, що Росія намагатиметься закінчити війну до певної визначальної дати

Новини Вінниці / У розвідці вважають, що Росія намагатиметься закінчити війну до певної визначальної дати

Війна в Україні може затягнутися й до кінця 2022 року. В українській розвідці вважають, що через схильність Путіна до всіляких дат, у Росії намагатимуться відтягнути фінал до 70-річчя кремлівського диктатора.

Таку думку висловив в інтерв'ю «Крим Реалії» представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький. Він вважає, що є багато різних дат, до яких намагатимуться прив'язати завершення війни.

«Ми бачимо, що Путін не відмовляється від своїх планів. Ця війна буде затягуватися. Наскільки буде затягнута активна фаза, чи це буде вересень, чи це буде жовтень, чи це буде до кінця року, це залежить від нашого спротиву, від наших сил оборони, від тієї допомоги, яку нам надають», – сказав Скібіцький.

Він зазначив, що уже зараз є багато різних дат, які будуть наводити в контексті закінчення війни.

Так, 11 вересня у РФ запланований єдиний день голосування і «до цього часу прив'язують можливість проведення «референдуму» або інших заходів на окупованих територіях» України для їх анексії.

«7 жовтня – день народження Путіна. Йому 70 років і всі будуть говорити про те, що військові хочуть зробити йому подарунок до цієї дати», – зазначив Скібіцький.

Ще один варіант, який розглядають у РФ – це затягування війни до кінця року.

«Бо це зима, буде холодно, і ми (нібито. – Ред.) підемо на переговорний процес …», – пояснює логіку РФ представник розвідки.

Разом із тим він підкреслює, що Україна розуміє та знає ті плани, які має ворог і відповідно будує власну тактику.

«Як оборону, так і контрнаступальні дії, щоб повернути наші території. Але повернути повністю всі території», – наголосив він.

Скібіцький також зазначає, що Путін не полишив своїх планів щодо відновлення імперії і хоче керувати Росією до власної смерті.

«Він нікому не довіряє, нікого не чує. У нього є свої плани, які стосуються відновлення російської імперії, він це заявив на весь світ», – зазначив представник ГУР.

Він додає, що Путіна намагалися схилити до миру світові лідери, російські політики, олігархи та представники бізнесу, але все марно.

«Війна, яку він хоче вести, вона буде довготривалою. Це людина, яка не хоче здавати свої позиції», – резюмував Скібіцький.

Олег Верлан

27 травня, 2022