У російському Бєлгороді кажуть про загиблих та руйнування після «роботи ППО»

Новини Вінниці / У російському Бєлгороді кажуть про загиблих та руйнування після «роботи ППО»

Губернатор Бєлгородської області РФ В’ячеслов Гладков звинуватив системи протиповітряної оборони російських військових у нічних «хлопках». На ранок він особисто проаналізував ситуацію. З’ясувалось, що зруйновано п’ять будинків, а 50 будинків — частково розтрощені. Відомо про трьох загиблих і чотирьох поранених.

Вибухи та пожежі відбувались у центрі міста та в районі аеродрому.

«Причини того, що сталося, з’ясовуються, імовірно спрацювало ППО», — повідомив Гладков, пояснюючи «хлопки.

Ранком він «проінспектував» руйнування і вже не стверджував, що саме прилетіло у Бєлгород.

Зауважимо, що про високу ймовірність обстрілів житлових кварталів саме Бєлгорода російськими військовими казали ще два місяці тому. Це відпрацьована тактика путінського режиму, яка вже застосовувалась під час 2-ої чеченської війни, коли у різних містах Росії стались вибухи, в яких миттєво звинуватили кавказців. Нині для Москви надважливо нищити «свої» мирні міста. Адже потрібно відшукати нове виправдання «спецоперації» та збільшити потік «добровольців», аби не оголошувати мобілізацію.

До речі, на місці руйнувань були знайдені рештки російського ЗРК «Панцир-С». На озброєнні ЗСУ таких комплексів немає. Це комплекс малого радіусу дії. 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський спростовував причетність українських сил до інцидентів у Бєлгороді, заявляючи, що Київ ніколи не застосовував зброю для атак на Росію на її території.

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов пізніше повідомив, що росіяни повинні звикати до провокацій своїх же військових, як сталося в Бєлгороді. При цьому українська сторона не може коментувати домисли про свою причетність до цього.

Олег Верлан

3 липня, 2022