У росіян залишається кілька тижнів, аби виконати «завдання» Путіна. Олег Жданов пояснив, коли очікувати контрнаступ ЗСУ

Новини Вінниці / У росіян залишається кілька тижнів, аби виконати «завдання» Путіна. Олег Жданов пояснив, коли очікувати контрнаступ ЗСУ

Отримавши потрібні снаряди, українські військові щодня завдають потужних ударів по Маріуполю – місту, який окупанти перетворили на військову базу, а порт – місце перекидання людей та зброї. Найближчим часом, на думку військового експерта, полковника запасу Олега Жданова, мають знищити логістику та резерви росіян.

Як пише «Головред», офіцер переконаний, що виконати «завдання» Путіна із захоплення Донецької та Луганської областей до 31 березня, окупанти не зможуть, адже за кілька тижнів на Донбасі почнеться весна, і потепління перекреслить намагання рухатись техніці полями. Також О.Жданов пояснив, коли очікувати контрнаступу ЗСУ.  

«В принципі, якщо ми більшу частину (озброєння) отримаємо до кінця березня або початку квітня, то у нас буде час (приблизно місяць) на підготовку і навчання на новій техніці особового складу. Зараз ми формуємо ці бригади. Десь у травні ми зможемо говорити про створення угруповання військ для проведення контрнаступальних операцій», - зазначив він.

За його словами, якщо у в травні «вийдемо на сформоване угруповання резервної армії, оснащене західним озброєнням, повністю укомплектоване і навчене, у нас є шанс почати контрнаступальну операцію і завершити її з розгромом російських військ на полі бою». Причому експерт переконаний, що головний удар буде нанесено саме на східному фронті, а Донбас складніше відвоювати, ніж Крим, який у разі виходу до Приазов’я перетворюється на «острів», адже міст через протоку тоді легко остаточно зруйнувати.

Також Жданов переконаний, що «у цьому випадку влітку поточного року ми можемо закінчити гарячу фазу цієї війни і вийти на кордони 1991 року».

Олег Верлан

25 лютого, 2023