У росіян істерика через загибель пропагандиста під час обстрілу моста поблизу Херсона

Новини Вінниці / У росіян істерика через загибель пропагандиста під час обстрілу моста поблизу Херсона

В ніч на 21 жовтня українські військові завдали удар по Антонівському мосту у Херсоні. При цьому він був нанесений під час комендантської години, тому цивільні не мали постраждати.

Про це повідомила очільниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

«Так, ми тримаємо вогневий контроль, але я неодноразово зауважувала, що ми не б'ємо по об'єктах критичної інфраструктури на ураження. Ми не б'ємо по мирних населених пунктах та місцевому населенню», - сказала вона.

Зазначимо, що раніше окупанти заявили, що по Антонівському мосту було завдано 12 ракетних ударів із HIMARS, що призвело до жертв, зокрема чотирьох цивільних.

З’ясувалось, що через удар загинув російський пропагандист RT Олег Клоков, який намагався втекти з Херсону. Чоловік працював у московському уряді, на телеканалах «Москва 24», «Первом канале» и «Russia Today». У жовтні пропагандист приїхав до Херсон, щоб розповсюджувати російське телебачення.

Колаборант, заступник «голови адміністрації Херсонської області» К. Стрємоусов заявив російським ЗМІ про щонайменше чотирьох загиблих – жінку та трьох чоловіків, а інша зрадниця К.Губарєва сказала, що двоє з них – співробітники телекомпанії «Таврія». Клоков – серед них.

Ще 13 людей, за даними росіян, поранено.

«Те, що на мосту в цей час не може бути цивільних, стверджують навіть самі окупанти, бо це комендантська година і дуже суворі заходи вживаються до тих, хто її може порушити. Цивільних там не було», - наголосила Гуменюк.

При цьому вона зазначила, що внаслідок удару могли постраждати окупанти, які переодяглися у цивільний одяг.

«Вони намагаються приховати свою приналежність до військових і зробити картинку, що відбувається обстріл мирного населення. Але це не так», - додала вона.

Нагадаємо, росіяни намагаються з правового берега Дніпра на лівий перевести дієздатні військові підрозділи та колаборантів, залишивши утримувати Херсон мобілізованих.

Олег Верлан

21 жовтня, 2022