У Росії визнали ракетний удар по порту Одеси: у зерні був прихованим «військовий об’єкт»

Новини Вінниці / У Росії визнали ракетний удар по порту Одеси: у зерні був прихованим «військовий об’єкт»

Через день у Росії визнали ракетний удар по Одеському порту, хоча спочатку промовчали, а Туреччина спробувала відбілити Москву, заперечуючи «причетність».

«Ракети «Калібр» знищили об'єкт військової інфраструктури Одеського порту, високоточним ударом відправивши український військовий катер за улюбленою київським режимом адресою», - повідомила речниця МЗС РФ Марі Захарова в Telegram.

Нагадаємо, 23 липня вранці Росія атакувала Одеський морський торговельний порт крилатими ракетами. Під час атаки там у сховищах знаходилося українське зерно, яке призначалося для експорту.

Голова голову Одеської ОВА Максим Марченко тоді заявив, що «на наступний день після підписання договору про експорт зерна, Росія атакувала порт Одеси». Відомо, що є поранені, пошкоджена інфраструктура порту.

Він підкреслив, що після подібного удару весь світ повинен переконатися, що Росія - країна-терорист, з якою неможливо домовитися. Потім з подібними заявами виступили інші політики.

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар, який був підписантом угод по зерновому коридору, сказав, що Росія нібито не має відношення до ракетного удару по Одеському порту.

Натомість держсекретар США Ентоні Блінкен зазначив, що Сполучені Штати рішуче засуджують ракетний удар Росії по Одеському порту. Те, що трапилося підриває зусилля з доставки їжі голодуючим і довіру до зобов'язань Росії, які дозволяють український експорт.

«Якщо хтось у світі раніше ще міг говорити, що потрібен якийсь діалог з нею, з Росією, якісь домовленості - бачите, що відбувається. Сьогоднішні російські «Калібри» знищили саму можливість для подібних заяв», - підкреслив президент Володимир Зеленський.

За його словами, у світовій спільноті панує абсолютна одностайність в плані реакції на цей удар. Окупантам вже нікого не обдурити. Серед іншого, в результаті цього удару пошкоджені і будівлі Одеського художнього музею. Ракети вдарили поруч з історичними об'єктами Одеси - з надбанням не тільки української культури, а й культури Європи.

Нагадаємо, попри все прем’єр Угоршини В.Орбан вважає помилкою постачання зброї Україні та переконаний, що з Путіним має домовлятися Байден.