У Росії планують мобілізувати ще до пів мільйони та наступати на трьох напрямках – ГУР

Новини Вінниці / У Росії планують мобілізувати ще до пів мільйони та наступати на трьох напрямках – ГУР

Попри завдання Путіна захопити «Донеччину та Луганщину до березня» у російському Генштабі планують тривале протистояння, для чого збираються наступати з трьох напрямків, а людський ресурс поповнити завдяки мобілізації. Найближчим часом до лав у РФ мають залучити до пів мільйони громадян.

Про це йдеться у матеріалі «Під знаком сови», який опубліковано на сайті ГУР.

«Ми визначили, що наступи військ РФ можуть бути в Донецькій та Луганській областях, а також, можливо, на Запоріжжі. При цьому в Херсонській області та в Криму війська РФ вестиму оборону», - йдеться у повідомленні.

Крім того, у ГУР зазначають, що Росія планує мобілізувати до армії від 300 до 500 тисяч осіб для забезпечення проведення наступальних операцій на сході та півдні України навесні та влітку 2023 року.

За даними розвідки, нова хвиля мобілізації в Росії триватиме до двох місяців, але реалізація планів РФ перебуває у прямій залежності як від оснащення російських резервістів, так і від рівня, якості та темпів західної військової підтримки українських захисників.

У розвідці наголосили, що наказ про мобілізацію 500 тисяч призовників у січні – це на додаток до 300 тисяч мобілізованих у жовтні 2022 року.

«Це ще одна очевидна ознака того, що путінський Кремль не має наміру припиняти війну», - вважають розвідники.

Також у пресслужбі ГУР МО України вказують на існуючу проблему у Росії з арсеналом, у тому ж числі й з безпілотниками. Наразі ворог використав близько 660 «Шахедів», а за контрактом передбачено 1 750 одиниць.

«Потрібен час для їх доставки та підготовки. Протягом останніх днів вони застосували велику кількість, а ці запаси необхідно поповнювати. За нашими даними, зараз у них буде чергова партія поставки - будемо уточнювати кількість дронів», - пояснив представник ГУР Вадим Скібіцький.

Зазначимо, раніше очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай заявляв, що окупанти можуть почати новий наступ на сході після 15 лютого. А британське видання Financial Times повідомляло, що Росія планує розпочати новий наступ протягом 10 днів.

У той же час командувач Сухопутних військ Збройних Сил України, генерал-полковник Олександр Сирський запевнив, що Бахмут чудово укріплений.

За його словами, продумана система інженерних загороджень, у поєднанні з природним ландшафтом, перетворили цей район на справжню неприступну фортецю, біля стін якої знайшла смерть не одна тисяча ворогів.

«Ми використовуємо всі можливості - як інженерні, так і природні, щоб знищувати найкращі підрозділи противника. Битва триває...» - констатував Сирський.

Олег Верлан

6 лютого, 2023