У Росії мобілізовані на полігоні розстріляли «своїх». У Шойгу визнали факт і намагають розслідувати «теракт»

Новини Вінниці / У Росії мобілізовані на полігоні розстріляли «своїх». У Шойгу визнали факт і намагають розслідувати «теракт»

Вчора, 15 жовтня, на військовому полігоні у селищі Солоті Бєлгородській області РФ троє мобілізованих розстріляли інших військових, з якими разом служили. У Міноборони Росії підтвердили факт. За офіційною версією, причиною став конфлікт на релігійному підґрунті, хоча скоріше мова може йти про утискання стрілків через їх центральноазійське походження та помсту.

У російських та українських пабліках про масований розстріл мобілізованих у Бєлгородській області повідомляли вчора. Згодом інформацію підтвердили офіційні джерела.

За даними російського військового відомства, на полігоні в Бєлгородській області нібито 11 загиблих та 15 постраждалих. «Вчинено терористичний акт» по відношенню до особового складу підрозділу на заняттях двома громадянами «однієї з країн СНД».

Інші джерела одразу повідомили, що три таджика відкрили вогонь по «своїм». Нібито їх цькували. Двох ліквідували, третій втік. Внаслідок стрільби на полігоні загинуло 22 військових, а 16 поранено.  

Зі свого боку радник очільника МВС Антон Геращенко повідомив, що у військовій частині перебувало понад 100 осіб, яких мобілізували у Брянській області. Вони категорично відмовлялися від відправки під Лиман. Відомо, що військове керівництво більше тижня намагалося умовити мобілізованих вирушити на штурм міста. Нібито «напруга» виникла через це.

P.S. Пізніше з’явились подробиці інциденту. Російський підполковник образив почуття мусульман.

Олег Верлан

16 жовтня, 2022