У Росії хочуть поставити пам’ятник «вагнерівцю», якого ув’язнили через вбивство «на спір» батька трьох дітей

Новини Вінниці / У Росії хочуть поставити пам’ятник «вагнерівцю», якого ув’язнили через вбивство «на спір» батька трьох дітей

У російському селі Абатське Тюменської області планують встановити пам'ятник бійцю ПВК «Вагнер» Дмитру Татьяненку, який загинув у війні з Україною. На фронт окупант потрапив з колонії, де відбував покарання через вбивство свого односельця, батька трьох дітей Юрія Антонова.

Про це пише російський сайт Сибирь. Реалии.

У матеріалі пишуть, що жителів Абатського обурила новина, але найімовірніше, до них не дослухаються.

«У 2021 році, через 6 років і зовсім випадково, було встановлено особи двох вбивць 50-річного батька трьох дітей Юрія Антонова, жителя Абатського. Як з'ясувалося, Дмитро Тетьяненко та Дмитро Гостюхін забили його до смерті «на спір», за що їх засудили до 17 та 14 років відповідно», — йдеться у статті.

19-річний Тетяненко побився об заклад, що вб’є людину. Жертва була випадковою, людина йшла вулицею… Молодик запропонував підвести, далі декілька разів вдарив чоловіка лопатою, а згодом переконався, що Антонов помер і кинув тіло у болото. Слідство і суд відбулись через 5 років, коли вбивці проговорились про скоєне…

Жителі сибірського села зізнаються, що були шоковані, коли відкрилися подробиці вбивства Юрія, адже він був хорошим чоловіком і батьком. А зараз з його вбивці хочуть зробити героя.

17 січня 2023 року місцева газета надрукувала, що Дмитро Тетяненко загинув під Артемівськом (Бахмут). Його поховали з військовими почестями в Абатському. Посмертно нагородили медаллю «За відвагу».

До речі, іншого вбивцю — Дмитра Гостюхіна також помилували за вербування в ПВК «Вагнер». Зараз реабілітований перебуває в госпіталі через поранення.

Родина вбитого

Наразі діти Юрія Антонова навіть не знають, що можна зробити, щоб опротестувати встановлення пам'ятника вбивці батька. Жителі Абатського сказали, що готові підписати петицію проти такого пам'ятника, але уточнили, що хочуть це зробити «бажано анонімно». Адже їх «точка зору» піде у розріз із путінською політикою розхвалювання «героїв»-кримінальників.

В адміністрації району на питання щодо встановлення пам'ятника заявили, що «все вирішать жителі Абатського», але запевнили, що «пам'ятник буде».

Олег Верлан

29 січня, 2024