У ПС ЗСУ заявили, що тепер дронами росіяни атакують з Кубані

Новини Вінниці / У ПС ЗСУ заявили, що тепер дронами росіяни атакують з Кубані

Під час двох останніх атак по Україні росіяни запускали дрони з акваторії Азовського моря поблизу Краснодарського краю РФ. Тобто з Кубані. Таким чином, окупанти відмовились від своїх попередніх баз на Херсонщині та Криму, які суттєво «демілітарізували» ЗСУ.

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

«З Азовського моря запускають дрони-камікадзе зараз. Зі східної частини Азовського моря, Краснодарський край. Дві крайні атаки дронів були саме звідти», - зазначив він.

Мова йде про район Єйську.

Крайня атака – було збито 10 з 15 ворожих БПЛА, а через руйнування Одещина залишається без світла.

Ігнат також пояснив, що кораблі в Середземному морі, про які повідомляється в щоденних зведеннях, «навряд чи» ризикнуть атакувати Україну, оскільки росіяни не запустять ракети над країнами НАТО (як вони це роблять з Молдовою).Тому їхня наявність не впливає на загрозу.

Нагадаємо, від початку війни з російських кораблів запускають «Калібри», які з Чорного моря летять по руслу Дністра на території Молдови, а у районі південних районів Вінниччини змінюють траєкторію – летять або на північ, або далі на захід.

Додамо, станом на 11 грудня на бойовому чергуванні в Чорному та Азовському морях перебуває 10 бойових кораблів Російської Федерації. Водночас серед них немає жодного носія крилатих ракет «Калібр».

Про це повідомили у Facebook Військово-Морських сил ЗС України.

Однак зазначається, що в Середземному морі наразі перебуває 9 ворожих кораблів, з яких 5 ракетоносіїв, загальний залп – 76 ракет.

Олег Верлан

11 грудня, 2022