У ПС ЗСУ попередили, що тепер небезпечно навіть у тилових регіонах РФ

Новини Вінниці / У ПС ЗСУ попередили, що тепер небезпечно навіть у тилових регіонах РФ

Вибухи на авіабазах в Росії та «бавовна» у Бєлгороді та інших регіонах РФ доводить, що війна стосується кожного росіянина. І тепер не зрозуміло, чи можуть вони бути в безпеці навіть у своїх тилових регіонах.

Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

«Як помітно з новин «Бавовнятко» ходить по аеродромах і окупанти кудись «зникли». Але не зникли, військовою термінологією це називається розосередилися. По різних аеродромах вони порозтягували свою стратегічну авіацію, де це тільки можливо. Зокрема, де є злітно-посадкові смуги, які вони можуть використовувати», - розповів Ігнат.

За його словами, поки авіаційна активність ворога невелика.

«Ті військові та цивільні росіяни, які казали, що «спецоперація» мене не стосується», то тепер вже зрозуміло, що нікуди вони не дінуться від війни. Від тих наслідків російської агресії, яку засуджує весь світ. Вона тепер буде стосуватися кожного. Тепер ніде не можна бути в безпеці. Ми ж бачили не перші такі «Бавовнятка». Був Крим та аеродром «Міллєрово» (в Ростовській області - ред.) на початку агресії», - зазначив Ігнат.

Він акцентував, що всі ці інциденти на російській території мають психологічний влив на цивільних та військових РФ.

«Бачимо, що у Бєлгороді теж зі світлом проблеми, з нафтобазами. Чомусь так трапляється. Тому це повинно бути серйозним психологічним фактором впливу, крім військового, на населення Росії та її військових. Що тепер не зрозуміло, чи буде безпечно навіть у їх тилових регіонах», - підсумував Ігнат.

Фактично це заява про те, що подальших вражень «тилових» об’єктів росіянам не уникнути. Будь-де.

«Бавовна» на російських авіабазах «Енгельс» та «Дягілєво» доівело серйозність намірів ЗСУ. Наразі українська сторона не коментує ці удари, що створює поле для залучення неофіційної інформації.

Як пише видання Politico, посилаючись на анонімні українські джерела, Україна нібито могли завдати ударів по авіабазах РФ модифікованими радянськими дронами. Також є версія, що БПЛА створені не лише підприємствами «Укроборонпрому», а й    приватними компаніями. Радіус дії безпілотників ніби перевищує 1000 км. Західні ЗМІ вже вказують, що російським літакам буде складно «сховатись» навіть у Сибіру. Політики країн НАТО однозначно висловились, що в України є право завдавати удари по тим об’єктам, які вважають за потрібне.

Олег Верлан

9 грудня, 2022