У ПС ЗСУ не виключають повторний ракетний удар росіян

Новини Вінниці / У ПС ЗСУ не виключають повторний ракетний удар росіян

Російські окупанти 6 грудня можуть знову завдати ракетних ударів по Україні. Привід є, а от чи мають підготовлені ракети?..

«Можуть повторити сьогодні. По-перше, свято (День Збройних сил України – Ред.). По-друге, бачимо такі тенденції, що 10-11 жовтня, 17-18 жовтня завдавали ударів один день, на другий завдавали ударів дещо менше, але все-таки завдавали», – пояснив заявив представник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Він наголосив, що «потрібно бути до цього готовим».

«Вся нація українська має жити в таких реаліях, без жодної паніки, з холодним розумом», – наголосив він.

Спікер Повітряних сил нагадав, що під час 5 грудня українські військові знищили понад 60 російських ракет з 70.

«Багато життів сьогодні врятовано, врятовано об'єкти критичної інфраструктури. З початку жовтня противник це робить методично, основних своїх тактичних планів не змінює – використовують авіацію, кораблі, інші засоби, нічого нового. Запускають з Каспію, з Волгодонська, також ракети С-300. Повітряні сили роблять те, що і завжди, – відбивають», – наголосив військовий.

Ігнат розповів, що сили протиповітряної оборони розраховують «на підтримку наших партнерів, які постачають нам потроху такі потрібні і такі сучасні засоби повітряної оборони — це і Gepard німецький, і IRIS-T, і NASAMS».

«Таких систем потрібно нам більше, щоб ми дійсно захистили і посилили існуючі системи ППО, основу якої сьогодні таки складають ще радянські комплекси Бук-М1, С-300»,– пояснив Ігнат.

Він припустив, що в цьому питанні Україні може допомогти, зокрема, американська сторона.

Олег Верлан

6 грудня, 2022