У прикордонній з Україною області росіяни запроваджують високий рівень терористичної небезпеки

Новини Вінниці / У прикордонній з Україною області росіяни запроваджують високий рівень терористичної небезпеки

Вчора, 9 квітня, ввечері губернатор Курської області РФ Роман Старовойт заявив про мінометний обстріл з боку України прикордонного посту в районі населеного пункту Єлизаветівка Глушківського району, а тепер оголосив запровадження з понеділка жовтого (високого) рівня терористичної небезпеки. Причина такого кроку нібито ймовірність провокації з боку «українських націоналістів».

Зазначимо, провокаціями давно славиться Росія. Більше тижня тому на цій же Курщині обстріляли прикордонне село Тьоткіно. Нині інше. Жодного сенсу у цьому немає. Зокрема військового. А от росіянам вигідно знайти привід для «жовтого рівня».

Нагадаємо, Курська область є однією з тих, куди виведені нещадно побиті в Україні російські підрозділи для поновлення боєздатності. Саме тому потрібно перетворити регіон на велику військову базу. Тактичні кроки росіян не змінюються десятиріччями. Оскільки місцеве населення не дуже захоплюється війною по сусідству, то влада намагається його залякати, а також зменшити ризики витоку інформації.   

За словами губернатора, на території області встановлено контрольні пункти спостереження, де будуть перебувати військові та поліція, посилено патрулювання населених пунктів. Він попросив мешканців області звертати увагу на залишені сумки, а про підозрілих громадян чи групу осіб повідомляти до поліції.

Олег Верлан

10 квітня, 2022