У Придністров'ї заявили про спроби спалити військкомат і нафтобазу

Новини Вінниці / У Придністров'ї заявили про спроби спалити військкомат і нафтобазу

У невизнаному Придністров’ї ранком 13 травня невідомі нібито намагалися підпалити нафтобазу і військкомат. Хоча спроби виглядають дуже дивними, скоріше показовими, адже жодна з них не досягла результату.

У так званого «МВС ПМР» повідомляють, що інциденти сталися в Тирасполі з різницею майже в 30 хвилин. Спочатку вранці біля нафтобази зупинився автомобіль, з якого вийшов невідомий, кинув запальну суміш у бік об'єкта і зник. Трава, що загорілася, була швидко погашена.

«Через приблизно півгодини в будівлю військкомату були кинуті дві пляшки із запальною сумішшю. Одна від удару відлетіла на тротуар, друга застрягла в решітці вікна. Займання було оперативно ліквідовано охороною», - йдеться в повідомленні.

Постраждалих і руйнувань немає, осколки пляшок із залишками запальної суміші забрали на експертизу. На території Придністров'я оголосили план «Перехоплення» і шукають автомобіль на іноземних номерах.

Зазначимо, з початку російського вторгнення в Україну в сусідньому Придністров'ї почастішали провокації, спрямовані на те, щоб звинуватити українську сторону в нібито спробі перенести військовий конфлікт і на цей регіон. У самій невизнаній «республіці» підкреслюють, що воювати не хочуть, але тамтешній російський контингент переведено у стан повної бойової готовності. До того ж у РФІ неодноразово заявляли про намір захопити південні області України для створення сухопутного коридору до «ПМР» та про подальшу анексію Молдови.

Олег Верлан

13 травня, 2022