У Придністров'ї провалилась мобілізація: «влада» скасувала червоний рівень загрози

Новини Вінниці / У Придністров'ї провалилась мобілізація: «влада» скасувала червоний рівень загрози

Підконтрольна РФ «Придністровська Молдавська Республіка» провалила чергове завдання Кремля і не змогла провести мобілізацію. Причина невдачі вкрай банальна - чоловіче населення Придністров’я, яке підпадало під неї, просто виїхало з «ПМР».

Також «влада» самопроголошеної «республіки» вимушена була скасувати червоний рівень терористичної загрози та встановила жовтий. Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

Зазначимо, що з кінця квітня у «ПМР» вказували про «теракти», а контрольовані ФСБ РФ посадовці тиснути на «президента» Красносєльського, щоб той вдався до підключення до війни. Ще 22 травня Росія у «ПМР» відверто «брязкала зброєю» та провела перевірку наявних сил з місцевого населення. Паралельно з тим, власна оперативна група військ весь цей час перебувала у підвищеному ступені бойової готовності. Водночас всі ці плани почали відверто сипатись через реальний стан справ.

Зокрема так і не був відновлений військовий аеродром у Тирасполі. Причина - відсутність необхідної техніки. При цьому вона роками «існувала на папері», а на її утримання та ремонт Кремль виділяв кошти. Куди ділася техніка? Ймовірно, розікрали та пропили.

Таким чином, скоріш за все, будь-які намагання РФ зробити з Придністров'я точку напруження, яка буде відтягувати значні сили ЗСУ - не вдалось. Але, як повідомляє оперативне командування «Південь», «з нашого боку відповідна ділянка кордону надійно захищена, моніторинг ситуації пильний та системний».

Олег Верлан

26 травня, 2022