У Придністров’ї нібито попередили «теракт» біля радіовежі: росіяни «розхитують» ситуацію у підконтрольному регіоні

Новини Вінниці / У Придністров’ї нібито попередили «теракт» біля радіовежі: росіяни «розхитують» ситуацію у підконтрольному регіоні

У небі над селищем Маяк Григоріопольського району невизнаної «ПМР» цієї ночі був помічений безпілотник. Шкоди він не наніс. Проте інцидент з ним став черговою ланкою для розхитування росіянами ситуації у прикордонному регіоні.

Як повідомляє «Перший Придністровський телеканал», дрон із вибухівкою був призначений для нового вибуху на Придністровському радіотелецентрі (ПРТЦ).  Детонатором мало послужити радіопристрій, прикріплений до дрону. Таким чином, на думку видання, намагалися висадити в повітря будівлю, де знаходиться охолодна система для трансформаторів. Це повністю вивело б з ладу радіотелецентр.

Проте безпілотник вчасно нейтралізували.

Судячи з фото, БПЛА не є тією зброєю, яку використовують у бойових діях ЗСУ. Дуже схоже на те, що місцеві агенти ФСБ продовжують «акції» по залякуванню місцевого населення. Так, 2 травня у Тирасполі у звичайному сміттєвому баку знайшли хвостову частину міни, яка не представляла жодної загрози. Але ж її підкинули, щоб район оточили, а мешканці прилеглих будинків налякались.

Нагадаємо, з кінця квітня у Придністров’ї намагаються дестабілізувати ситуацію. Невідомі обстріляли будівлю «МГБ», військову частину і склад з боєприпасами у Ковбасній, було виведено з ладу дві найпотужніші антени у селищі Маяк.

Президентка Молдови Майя Санду заявила, що провокації є внутрішнім конфліктом у лівобережному регіоні, а лідер невизнаної «республіки» Вадим Красносельський сказав, що вона не знає, що каже.

Також відомо, що у «ПМР» спробували набирати «добровольців» на війну в Україні. Зусилля виявилися марними.  

Натомість після серії провокацій «придністровці» почали масово тікати за межі «ПМР», а з боку РФ стали розганяти чутки про захист «республіки», висадження десанту, військові дії та напад на Молдову.

Якщо скласти всі провокації до купи та проаналізувати попередні дії Москви, то не можна виключати і більш нахабних спроб ФСБ «дестабілізувати» ситуацію у підконтрольному Росії регіоні, зокрема з великими людськими жертвами, щоб змусити «придністровців» воювати.

Олег Верлан

3 травня, 2022