У "Прозорих офісах" Вінниці тестують віртуальний сурдоперекладач

Новини Вінниці / У "Прозорих офісах" Вінниці тестують віртуальний сурдоперекладач

Девайси руйнують бар'єри. Нечуючі та слабочуючі вінничани можуть вирішувати свої питання у "Прозорих офісах" Вінниці за допомогою смартфона. У територіальних відділеннях Центру адміністративних послуг міста для обслуговування клієнтів з вадами слуху відтепер використовують мобільний додаток ConnectPRO.

Девайси руйнують бар'єри. Нечуючі та слабочуючі вінничани можуть вирішувати питання у "Прозорих офісах" Вінниці за допомогою смартфона. У територіальних відділеннях Центру адміністративних послуг міста для обслуговування клієнтів з вадами слуху відтепер використовують мобільний додаток ConnectPRO.

Це унікальний програмний продукт, в якому є всі можливості для вільного спілкування з людьми із вадами слуху. Додаток, який створений українською компанією, співзасновником якої є слабочуючий програміст із Києва Віталій Потапчук, дозволяє спілкуватися з нечуючими і слабочуючими клієнтами за допомогою онлайн-перекладача жестової мови або в онлайн-чаті через обмін миттєвими безкоштовними повідомленнями, в яких мова співробітника "Прозорих офісів" перетворюється в текст.

"Я з дитинства хотів знайти спосіб, щоб допомогти нечуючим донести свою думку до оточуючих. Саме тому, у свій час зайнявся програмуванням. Усі ресурси, які ми розробляємо створені від гасла "Почуйте нас!". Цей додаток передусім розрахований на тих, хто пізно втратив слух або не знає жестової мови. Людина за допомогою власного мобільного телефону зчитує QR-код і під’єднується до програми, яка розміщена на робочому комп’ютері співробітника міськради. Його слова запитуються і "переводяться" у слова, які надходять СМС-повідомленням нечуючій людині на телефон",  - зазначив Віталій Потапчук.

В Україні  ConnectPRO використовують у Києві, Дніпрі, Львові, Одесі та Харкові однак переважно у магазинах мобільного звязку.  Вінниця ж стала пілотним містом, де тестують програмний ресурс у "Прозорих офісах".

Катерина Горбатюк

Антон Булгаков

12 листопада, 2017