У прокуратурі розслідуватимуть смерть начальника УСБУ у Кіровоградській області Наконечного, який починав служити у Вінниці

Новини Вінниці / У прокуратурі розслідуватимуть смерть начальника УСБУ у Кіровоградській області Наконечного, який починав служити у Вінниці

Cпеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері відкрила кримінальну справу за фактом смерті начальника УСБУ в Кіровоградській області Олександра Наконечного. Його тіло з вогнепальним пораненням у Кропивницькому знайшла дружина.

Про початок розслідування повідомляє Офіс генерального прокурора в Telegram.

За даними слідства, в суботу 21 серпня близько 22:25, перебуваючи у власній квартирі, дружина офіцера почула звук пострілу і виявила в одній з кімнат тіло чоловіка з вогнепальним пораненням без ознак життя.

Наразі правоохоронці проводяться невідкладні слідчі дії та встановлюються всі обставини загибелі військовослужбовця.

«СБУ та ДБР вивчають усі обставини смерті начальника Управління Служби безпеки у Кіровоградській області. Після того, як інформація буде зібрана у повному обсязі та проаналізована, ми проінформуємо суспільство. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Олександра Семеновича Наконечного», - повідомила керівниця прес-служби СБУ Юлія Ткач.

Депутат Кропивницької районної ради Андрій Лаврусь у соцмережах написав, що офіцер скоїв самогубство.

«Джерела в правоохоронних органах підтвердили інформацію та повідомили подробиці. За попередньою версією полковник перебував за місцем проживання та здійснив з пістолета один постріл собі у голову. Від отриманого вогнепального поранення помер на місці», - пише Лаврусь.

Олександр Наконечний обіймав посаду начальника управління СБУ в Кіровоградській області з початку 2021 року. Зокрема, указ про його призначення президент підписав 16 січня минулого року.

Відомо, що у 2006 році він закінчив Національну академію СБУ, після цього рік служив у Вінницькій області, пізніше був переведений в Київ. Загалом два роки він служив у контррозвідці та більш як десять в управлінні боротьби з корупцією та організованою злочинністю у Київському управлінні.

Олег Верлан

21 серпня, 2022