У Повітряних силах пояснили, як системи Patriot допоможуть Україні

Новини Вінниці / У Повітряних силах пояснили, як системи Patriot допоможуть Україні

Зенітно-ракетні комплекси Patriot, які Україні нададуть США, можуть «суттєво посилити» протиповітряну оборону України і створити ешелоновану систему ППО.

Про це сказав речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в інтерв'ю «Радіо Свобода». 

«Це дуже потрібна для України річ. Тому що Patriot давно був омріяний у нашій стратегії подальшого розвитку Повітряних сил. Patriot – це далекобійна зброя, яка може вражати свої аеробалістичні цілі на відстані до 150 кілометрів. Ці комплекси на певних напрямках могли б допомогти відігнати російську авіацію подалі від наших кордонів, а саме такі бомбардувальники як Ту-22М3 чи екіпажі тактичної авіації ворога», - зазначив він.

За словами Ігната, українські військові зможуть доволі легко опанувати нові для них зенітно-ракетні системи Patriot.

«Комплекси західного зразка доволі сучасні, дуже багато чого в них автоматизовано, багато відкинуто людського фактору. Тому перенавчитися на ці комплекси не є великою проблемою. Хоча для цього і потрібен певний час», – зазначив речник командування ПС ЗСУ.

Ігнат додав, що Україна має великі потреби у найрізноманітніших засобах ППО – і тому готова брати у західних партнерів «багато усього, що нам можуть запропонувати».

«Сьогодні Повітряні сили існуючими засобами ППО, авіацією, мобільними групами перекривають найзагрозливіші напрямки, окремі стратегічні об'єкти критичної інфраструктури. Однак цього не вистачає, щоб закрити всі потреби», - додав речник ПС ЗСУ.

ЗРК Patriot, західна зброя та старі радянські снаряди: у США розкрили вміст пакета військової допомоги Україні на $1,85 млрд.

Олег Верлан

21 грудня, 2022