У Повітряних силах підтвердили враження російського літака у «тилу» ворога

Новини Вінниці / У Повітряних силах підтвердили враження російського літака у «тилу» ворога

Поруч з рідним для Віктора Януковича містом Єнакієве сьогодні, 3 березня, «впав» російський російський винищувач-бомбардувальник Су-34. Це приблизно за 20-25 км від лінії фронту. Наразі є підтвердження про збиття літака українськими зенітниками.

«Давно зенітники Повітряних Сил не радували такою збитою ціллю! 3-го березня 2023 року в районі Єнакієво, близько 13.30, зенітниками Нікопольського зенітного ракетного полку Повітряне командування "Схід" знищено російський винищувач-бомбардувальник Су-34. Один із пілотів згинув, другий – готується скласти йому компанію!», - повідомили у командуванні Повітряних Сил ЗСУ.

Зазначимо, Єнакієве розташоване на окупованій з 2014 року території Донецької області.

Першими про збиття літка повідомили місцеві Telegram-канали з посиланням на окупаційного «голову адміністрації» Романа Храменкова. За його словами, пілоти нібито встигли катапультуватися. 

Водночас окупанти одразу почали бідкатися, що літак був їхній, а збила його нібито українська ППО. До того ж, місто Єнакієве росіяни називають «тиловим», хоча від лінії фронту воно розташоване не далеко. Окупанти ніяк не могли зрозуміти, як «до тилового міста» могли дістати українські захисники.

Олег Верлан

3 березня, 2023