У Польщі по справі вбивства заробітчанина з Вінниччини Никифоренка про підозру повідомили вже дев’ятьом особам

Новини Вінниці / У Польщі по справі вбивства заробітчанина з Вінниччини Никифоренка про підозру повідомили вже дев’ятьом особам

Прокуратура польського Щецина про підозру у причетності до вбивстві 25-річного громадянина України заробітчанина з Немирова Вінницької області Дмитра Никифоренка повідомила вже дев’ятьом людям. Їм загрожує до 10 років в'язниці.

Нагадаємо, раніше NaПарижі писав про вісьмох підозрюваних у справі вбивства у Вроцлаві українця. Про моторошні подробиці розповідали... Як повідомляє RMF24, у суботу була затримана працівниця витверезника Вроцлава. Таким чином кількість фігурантів зросла до дев'яти.

Прокуратура висунула підозрюваним підозри зокрема, трьом поліцейським у порушенні службових повноважень, зловживанні при поводженні із затриманою особою та смертельному побитті.

Ще одного правоохоронця звинуватили у наданні дозволу фізичного насильства над затриманою особою, що суперечить її службовим обов'язкам.

Двох працівників витверезника прокуратура звинуватила у фізичному насильстві над затриманою особою і нанесення смертельних побоїв.

Лікарю витверезника пред'явлені звинувачення в неналежній оцінці стану здоров'я побитого українця, що призвело до смерті потерпілого.

Керівника витверезника прокуратура звинуватила в підбурюванні медичних працівників до перешкоджання кримінальному провадженню та розміщенню неправдивої інформації в медичних документах про перебування потерпілого в центрі.

Прокуратура попросила заарештувати двох поліцейських на три місяці. Суд відхилив це клопотання. Обвинувачення планує оскаржити це рішення.

Решта фігурантів кримінальної справи перебуватимуть під наглядом поліції. Їм заборонені контакти з певними особами, виїзд з країни і майнові гарантії.

Трьом поліцейським і двом працівникам витверезника загрожує до 10 років позбавлення волі. Решті - до 5 років.

Нагадаємо, громадянин України Дмитро Никифоренко загинув у липні цього року в Польщі. Його затримали поліцейські, доставили до витверезника, знущались. Немирівчанин помер. Вже після похорону у польських ЗМІ почали розслідувати обставини смерті. Тоді експертиза виявила, що перед смертю Дмитро не вживав ні алкоголю, ні наркотиків. Припускають, що людину закатували.

Після початку розслідування в МЗС України повідомили, що знають про ситуацію і її взято на контроль.