У полоні вірусів: на Вінниччині зафіксовано удвічі вищий за «стандарт» показник захворюваності на грип та ГРВІ

Новини Вінниці / У полоні вірусів: на Вінниччині зафіксовано удвічі вищий за «стандарт» показник захворюваності на грип та ГРВІ

Другий тиждень у Вінницькій області фіксуються «захмарні» показники захворюваності на COVID-19, а паралельно – на ГРВІ та грип. Щодо «звичних» респіраторних інфекцій, то кількість перевищує середньостатистичний тижневий показник майже удвічі.

«Захворюваність на ГРВІ склала 1004,8 випадків на 100 тис. населення, це на 93,1% вище базового рівня (він вираховується як середній показник за конкретний тиждень протягом 5 років, - прим.авт). Впродовж тижня за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулось 15376 осіб, серед захворілих  5241 (34,0%) дітей.  Було госпіталізовано 398 осіб, в т. ч. 219 дітей. Летальних випадків не зареєстровано», - повідомила заступниця директора департаменту охорони здоров'я та курортів Вінницької ОДА Тетяна Бондаренко.

За словами Т.Бондаренко, найвищі рівні захворюваності реєструються у Ладижині, колишніх Козятинському, Калинівському, Теплицькому та Тиврівському районах.

Зазначимо, що ГРВІ ставлять хворому, якщо текст на коронавірус виявився негативним.

У той же час, попри високий приріст хворих на COVID-19 наразі Вінницька область залишається у «помаранчевій» зоні. В опорних лікарнях перебуває 1370 пацієнтів. Завантаженість ліжок становить 46%.