У поліції заявляють про підозру вінничанину у третьому епізоді шахрайства

Новини Вінниці / У поліції заявляють про підозру вінничанину у третьому епізоді шахрайства

За офіційною інформацію обласного главку поліції Вінниччини, 34-річного містянина, голову ГО «Комітет безпеки руху», підозрюють у незаконному заволодінні автомобілем Subaru Legacy, який знаходився на штрафмайданчику.

За офіційною інформацію обласного главку поліції Вінниччини, 34-річного містянина, голову ГО «Комітет безпеки руху», підозрюють у незаконному заволодінні автомобілем Subaru Legacy, який знаходився на штрафмайданчику.

«Слідством встановлено, що, представляючись працівником ДП МВС «Інформ-ресурс», та, користуючись довірою власників тимчасово затриманих авто, обманним шляхом - під виглядом погашення неіснуючих боргів за зберігання таких транспортних засобів на штрафмайданчику, зловмисник оформляв договори їх купівлі-продажу на рідних, в результаті привласнюючи автомобілі.  Процесуальне керівництво розслідування здійснює Вінницька обласна прокуратура», - зазначають у поліції.

За попередніми даними розслідування, зловмисник впродовж декількох місяців працював в ДП МВС «Інформ-ресурс»  та мав доступ до інформації щодо власників тимчасово затриманих автомобілів, які зберігалися на штрафмайданчиках. Після звільнення він скористався цими даними в корисливих цілях.

В процесі досудового розслідування зловмисникові було повідомлено про підозру у привласненні двох автомобілів – за ч.2 ст.289 КК України (Незаконне заволодіння транспортним засобом). За такі правопорушення передбачено покарання – до  восьми років позбавлення волі.

У відділі комунікацій ГУНП наголошують, що перевіряється інформація про його причетність до десятка злочинних епізодів. А 7 травня фігуранту оголошено про підозру у незаконному заволодінні автомобілем Subaru Legacy.

Досудовим  слідством встановлено, що власник автомобіля, мешканець Києва, продав його за дорученням вінничанину. Підозрюваний, маючи доступ до інформації про осіб, на яких зареєстровані  тимчасово затримані авто, приїхав до киянина та повідомив йому завідомо неправдиву інформацію про необхідність сплатити  борг за послуги штрафмайданчика по зберіганню вказаної іномарки. Вінничанин запропонував чоловіку підписати документи для зняття авта з обліку, щоб з нього не стягувався борг. Чоловік, повіривши у це, підписав договір комісії без номера та без дати.

В подальшому, з метою маскування незаконних дій було укладено удаваний правочин купівлі-продажу авта між директором ПП та вінничанкою, які є близькими родичами зловмисника.
Після цього підозрюваний незаконно заволодів транспортним засобом та розпорядився ним на власний розсуд. 
Досудове розслідування триває. Найближчим часом матеріали розслідування за трьома злочинними епізодами будуть передані на розгляд суду.

Нагадаємо, раніше підозрюваний у соцмережі жорстко критикував керівництво обласної поліції.

Макс Мельник

7 травня, 2021