У поліції Вінниччини заявили про посилення патрулювання у місцях, де виникали чи ймовірні конфлікти на релігійному ґрунті

Новини Вінниці / У поліції Вінниччини заявили про посилення патрулювання у місцях, де виникали чи ймовірні конфлікти на релігійному ґрунті

Процес переходу релігійних громад до ПЦУ проходить непросто. У тому числі й на Вінниччині. У деяких населених пунктах нашої області трапляються різні інциденти, про один з яких нещодавно розповідав NaПарижі у матеріалі «Війна за храм: поблизу Вінниці священики Московського патріархату і «група підтримки» побили сільського голову і дільничного». В обласній поліції заявили про посилення заходів безпеки для недопущення міжконфесійних конфліктів та вчинення правопорушень на релігійному ґрунті.

Процес переходу релігійних громад до ПЦУ проходить непросто. У тому числі й на Вінниччині. У деяких населених пунктах нашої області трапляються різні інциденти, про один з яких нещодавно розповідав NaПарижі у матеріалі «Війна за храм: поблизу Вінниці священики Московського патріархату і «група підтримки» побили сільського голову і дільничного». 

В обласній поліції заявили про посилення заходів безпеки для недопущення міжконфесійних конфліктів та вчинення правопорушень на релігійному ґрунті. Учора це питання правоохоронці обговорювали на зустрічі з представниками релігійних конфесій та органів місцевого самоврядування.

«Зокрема, йшлося про останній конфлікт, який мав місце в с. Писарівка Вінницького району. До поліції надійшло звернення від священнослужителя про  вчинення щодо нього хуліганських дій, в результаті на винну особу було складено адміністративний протокол згідно ст.173 КУпАП. Також були повідомлення про зрізання та заміну невідомими особами замків до вхідних дверей храмів в населених пунктах Козятинського, Літинського та Барського районах з подальшим описом церковного майна - що є незаконним та неприпустимим», – зазначає відділ комунікації поліції Вінниччини.

Також повідомляється, що забезпечено посилене патрулювання поліцейських поблизу культових об’єктів, де мали місце, або можливі міжконфесійні конфлікти.

Чи допоможуть ці заходи їх уникнути – побачимо незабаром.

Як повідомляв NaПарижі, у Вінниці священик Московського патріархату скинув купол з храму, який залишає.
 

Юрій Ярмощук

25 січня, 2019