У поліції Вінниччини відшукали нападників, які три тижні тому пограбували 96-річного ветерана

Новини Вінниці / У поліції Вінниччини відшукали нападників, які три тижні тому пограбували 96-річного ветерана

Через три тижні після скоєння розбійного нападу на 96-річного ветерана Другої світової війни співробітники вінницької поліції затримали підозрюваних. Ними виявилися чоловік і жінка, які, ймовірно, передивилися голівудських вестернів. Зловмисники погрожували вбити літню людину, яка по будинку пересувається на милицях.

Через три тижні після скоєння розбійного нападу на 96-річного ветерана Другої світової війни співробітники вінницької поліції затримали підозрюваних. Ними виявилися чоловік і жінка, які, ймовірно, передивилися голівудських вестернів. Зловмисники погрожували вбити літню людину, яка по будинку пересувається на милицях.

Як зазначають у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, 3 січня близько 18:00 до будинку в селі Шура-Копіївська поблизу Тульчина у масках увірвалося двоє людей. Дідусь пригадує, що один з нападників кинув його на підлогу, душив та вимагав гроші.

Зловмисники залякали безпомічного літнього чоловіка, змусивши того показати місце, де зберігає на «чорний день» символічні заощадження. Забравши гроші та телефон, нападники втекли. У поліцію про напад на пенсіонера повідомив його племінник.

Поліцейські управління карного розшуку спільно з тульчинськими правоохоронцями в ході проведення розшукових заходів у Кропивницькому 25 січня затримали підозрюваних віком 20 та 26 років. Вони є мешканцями Кіровоградської області.

Наразі чоловікові оголошено про підозру. Слідством готуються матеріали для оголошення про підозру його спільниці та обрання обом зловмисникам міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідством відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний з проникненням у житло), що передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Макс Мельник

27 січня, 2021