У поліції Вінниччини відкрили кримінальне провадження через витік аміаку з цистерни агрофірми у Немирові

Новини Вінниці / У поліції Вінниччини відкрили кримінальне провадження через витік аміаку з цистерни агрофірми у Немирові

За фактом забруднення атмосферного повітря у Немирові слідчим підрозділом розпочато кримінальне провадження за ч.1. ст. 241 КК України. Нині ситуація контрольована, постраждалих немає.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Нагадаємо, вранці 29 листопада на території хімскладів місцевого підприємства на залізничній колії сталась розгерметизація клапану вагону-цистерни з аміаком. Підрозділи ДСНС провели осадження хмари аміаку розпиленими струменями води. Працівники поліції обмежили рух транспорту та доступ до небезпечної території та разом з рятувальниками евакуювали людей з території підприємства та будинків, розташованих поблизу.  

Як стало відомо NaПарижі з власних джерел, аміак у цистерні належить місцевій агрофірмі, що спеціалізується на оптовому продажі хімпродукції. Власниками ПП «Агрофірма…» є два вінничанина.

У разі доведення вини за таке правопорушення передбачено обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк.

У ГУ ДСНС України у Вінницькій області повідомляють, що станом на 17.00 здійснено перекачку 12 куб.м аміаку. Керівництвом підприємства здійснюються заходи щодо залучення автоцистерн для перекачки.

Макс Мельник

29 листопада, 2021