У поліції відкрили друге «карантинне» провадження на вінницький ресторан в Універмазі

Новини Вінниці / У поліції відкрили друге «карантинне» провадження на вінницький ресторан в Універмазі

Вже друге кримінальне провадження відкрито вінницькими слідчими щодо карантинних порушень у ресторані AURA, який розташовано на площі Гагаріна. В поліції кажуть, що близько 1-ої години ночі змушені були зачинити заклад, який організував для відвідувачів дискотеку.

Уже друге кримінальне провадження відкрито вінницькими слідчими щодо карантинних порушень у ресторані AURA, який розташовано на площі Гагаріна. В поліції кажуть, що близько 1-ої години ночі змушені були зачинити заклад, який організував для відвідувачів дискотеку.  

Як зазначають у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, після отримання на спецлінію 102 інформації про те, що в нічний час у в приміщенні ресторану проводиться дискотека, на місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції.

«Організатори розважального заходу проігнорували вимогу поліції допустити всередину поліцейських, відтак було відкрито кримінальне провадження і в його межах проведено обшук. З приміщення закладу, де перебувало більше 40 осіб, вилучена музична апаратура та інше обладнання для організації роботи ресторану.

Розпочато слідство за ст.325 Кримінального кодексу України (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням). Таке правопорушення  карається  штрафом від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк», - зазначається у повідомленні.

Як з’ясував NaПарижі, це вже друге провадження, яке відкрито стосовно цього закладу.

Також у поліції зазначають, що загалом впродовж  вихідних правоохоронці закрили десять закладів громадського харчування на території області, в яких виявили грубі порушення карантинних обмежень. Злісних порушників карантину притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Впродовж минулого тижня поліцейські склали на порушників 657 адміністративних матеріалів за ст.44-3 (Порушення  правил щодо карантину людей) КУпАП, з них -  587 постанов за перебування в громадських місцях, спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту), що тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.