У поліції та мерії Вінниці розповіли про наслідки вибуху у дитячому садку

Новини Вінниці / У поліції та мерії Вінниці розповіли про наслідки вибуху у дитячому садку

Внаслідок вибуху «несаморобного» предмету у вінницькому дитячому садку №7, розташованому у мікрорайоні Поділля, травми отримали три дитини – два 6-річних хлопчика та 5-річна дівчинка. Ушкодження вихованців закладу були незначними, тому потреби у госпіталізації не було. Саме такою є позиція представників місцевої влади та поліції після розслідування інциденту, який трапився опівдні 11 січня.

Внаслідок вибуху «несаморобного» предмету у вінницькому дитячому садку №7, розташованому у мікрорайоні Поділля, травми отримали три дитини – два 6-річних хлопчики та 5-річна дівчинка. Ушкодження вихованців закладу були незначними, тому потреби у госпіталізації не було. Саме такою є позиція представників місцевої влади та поліції після розслідування інциденту, який трапився опівдні 11 січня.

Зазначимо, про трьох постраждалих NaПарижі написав протягом години. Проте керівництво закладу колегам спростувало інформацію про пошкодження дітей. Але факт є фактом…

Як на брифінгу пояснила журналістам директорка департаменту освіти Вінницької міськради Оксана Яценко, про вибух предмету стало відомо о 12-ій годині. На місце пригоди одразу викликали поліцію та швидку допомогу.

За словами директора департаменту охорони здоров’я міськради Олександра Шиша, медики діагностували у одного з хлопців забій пальця ноги. У дівчинки та іншого хлопчика були незначні поверхневі термічні опіки на гомілці та передпліччі. Загалом постраждало до 1% шкірного покрову. Батьки дітей відмовилися від госпіталізації, а медики не бачили у цьому нагальної потреби та сенсу. Також відомо, що пошкоджено одяг вихованців.

Виконуючий обов’язки заступника начальника Вінницького управління поліції з превентивної діяльності Василь Стаховський пояснив, що за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, вибуховими пристроями), проте немає підстав вважати, що хтось мав на меті умисно причинити шкоду дітям.

«Попередньо можна казати про те, що під час новорічних свят хтось викинув, можливо, з балкону предмет, схожий на петарду, який одразу не вибухнув. Сьогодні діти знайшли «кульку» синього кольору, почали гратися, а коли вирішили розгорнути, то ця «кулька» вибухнула. Це був незначний вибух», - зазначив В.Стаховський.

Також він додав, що, на думку вибухотехніків, це була не саморобна петарда, а куплена в торговій мережі. У підтвердження версії про те, що її кинули із сусіднього будинку, він вказує, що від місця вибуху лише 10 метрів до житла.

О.Яценко зауважила, що територія навколо дитячого садка двічі на день – вранці та ввечері - прибирається. Чому не помітили синю кульку? Вона маленька – до 3,5 сантиметрів у діаметрі, до того ж знаходилася у траві. Прибиральники її не побачили…          

Олег Верлан

11 січня, 2021