У Подільському зоопарку збирають кошти на новий вольєр для ягуара-переселенця

Новини Вінниці / У Подільському зоопарку збирають кошти на новий вольєр для ягуара-переселенця

Наступної зими ягуар Джекі зимуватиме у новому вольєрі, але для завершення будівництва його нової домівки Подільському зоопарку потрібна фінансова допомога.

Про це повідомляє Подільський зоопарк.

Ягуар Джекі через війну покинув свою домівку в Одесі і оселився у Вінниці. У закладі зазначають, що «своє дружнє плече» зоопарку підставили опікуни тварини голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий та пекарня «Буше». Однак, обсяг будівельних робіт великий, тому для їх завершення потрібна чимала фінансова підтримка.

Малюку Джекі у безпеці потрібен просторий вольєр зі спеціальним температурним режимом.

«Ще влітку Подільський зоопарк розпочав будівництво нових вольєрів для тигриці уссурійської та ягуара, яких ми евакуювали в квітні минулого року з приватного зоопарку під Одесою. Ягуар – тварина, яка звикла до тепла. Тож, перед нами повстало завдання – якомога швидше звести вольєр із зимівником. Наразі тривають активні будівельні роботи. Вже зведено зовнішню огорожу вольєру зі скляними вітринами для спостереження за тваринами. На території вольєру побудовано басейн та бомбосховище для тварин. На даний час ми завершуємо будівництво стін зимівника», - зазначив директор Подільського зоопарку Євген Ткачик.

Пекарня «Буше» зібрала на будівництво нової домівки для Джекі 54 тисячі гривень. Однак лише для зведення однієї лише решітчастої покрівлі відкритого вольєру потрібно 104 тисячі гривень. Тож, зоопарк запрошує усіх, хто небайдужий до тварин, долучитись до збору.

Перерахувати кошти на зведення нової домівки для Джекі можна за посиланням https://send.monobank.ua/jar/jpmx8eYMp...