У Подільському зоопарку розповіли про звіра, якого помилково плутають з кабаном

Новини Вінниці / У Подільському зоопарку розповіли про звіра, якого помилково плутають з кабаном

Одним з вихованців Подільського зоопарку у Вінниці є пекарі комірцевий. У закладі вирішили спеціально поближче познайомити з ним, аби відвідувачі не плутали його з кабаном, адже вони навіть не є родичами.

«Колись люди вважали, що ця тварина – пекарі - близька рідня свині. Іноді її і досі називають дикою свинею. Однак це не так. Як з’ясували науковці, це парнокопитний ссавець з іншої родини - родини «пекарієвих». Підтвердження тому – ознаки, за якими пекарі комірцевого можна відрізнити від свині дикої або кабана. Відрізняються ці тварини навіть кількістю пальців на задніх ногах. У пекарі їх лише три, а не чотири, як у свиней», - вказують у Facebook закладу.

Також зоологи зазначають, що шлунок цього звіра розділений на три відділи. Передній, з них має пару ковбасовидних сліпих мішків.

«Відрізняються ці тварини і кількістю зубів. У дорослого кабана 44 зуба, а у пекарі їх лише 38. Крім того, верхні ікла спрямовані донизу, як в хижаків. Іноді американці називають пекарі мускусною свинею. Адже ця тварина мітить територію, виприскуючи на траву, дерева та кущі мускусоподібний секрет із неприємним запахом. Залоза, в якій міститься секрет, розташована на задній частині спини. Відрізнити пекарі від свині можна за розміром - пекарі дрібніші свиней», - додають у звіринці.

Хоч пекарі комірцевогоі називають свинею, ця тварина не хворіє на африканську чуму свиней. Тож, епідемія, яка шириться світом упродовж кількох останніх років, їй не загрожує.

«У дикій природі пекарі харчується корінцями, цибулинками, горіхами, ягодами, травами, грибами, яйцями, падлом, дрібними зміями, жабами і навіть кактусами», - зауважили у зоопарку.

Олеся Рудницька

29 листопада, 2021