У Подільському зоопарку поповнення: у родині павіанів народився малюк

Новини Вінниці / У Подільському зоопарку поповнення: у родині павіанів народився малюк

До умов у Вінниці чудово пристосувалися павіани-гамадрили. Взимку одна з самиць народила дівчинку, а цього тижня її подружка дала життя мавпеняткові хлопчику. У дітей спільний батько, отже конфліктів не має бути, хоча нам певний час від мапенят відсторонили їхнього батька – Джона. Він перебуває у сусідньому вольєрі.

До умов у Вінниці чудово пристосувалися павіани-гамадрили. Взимку одна з самиць народила дівчинку, а цього тижня її подружка дала життя мавпеняткові хлопчику. У дітей спільний  батько, отже конфліктів не має бути, хоча нам певний час від мапенят відсторонили їхнього батька – Джона. Він перебуває у сусідньому вольєрі.

Як повідомляють на сторінці Подільського зоопарку у Facebook, породілля і новонароджений малюк перебувають під контролем ветеринара.

«З новонародженою мавпочкою все добре, - зазначила майстер по догляду за тваринами Подільського зоопарку Наталія Чернищук. - Вона весь час біля мами, ссе материнське молоко. Мама теж почувається добре. Вона весь час біля дитини, не відходить ні на мить і рухається разом з нею, пригортаючи до себе.

Директор Подільського зоопарку Євген Ткачик пояснює, що оскільки породілля годує груддю, у її раціоні збільшили кількість твердого і кисломолочного сиру, йогурту та інших молочних продуктів. Щодня годувальниці дають відварне м’ясо курятини, а також відварне яйце. Крім того, у її повсякденному раціоні виноград та інші фрукти. Обов’язковою щоденною стравою мавпи є насіння гарбуза. Воно не лише багате вітамінами і мінералами, але й має глистогінну властивість.

Як розповідають працівники зоопарку, фрукти і овочі молода мама їсть в будь-якому вигляді. Втім, як з’ясувалось, любить вона моркву і варену картоплю.

Самки постійно допомагають одна одній по догляду за дітьми. Виявляє інтерес до новонародженого і малеча, яка народилася раніше.

Олеся Рудницька

18 серпня, 2019