У Подільському зоопарку показали полярних вовків, яких нещодавно привезли з Бердянська (ФОТО)

Новини Вінниці / У Подільському зоопарку показали полярних вовків, яких нещодавно привезли з Бердянська (ФОТО)

Пара полярних вовків, яку до Вінниці привезли 26 грудня, вже звикає до місцевих реалій, а до облаштування єдиного великого вольєру живуть окремо. У Подільському зоопарку показали світлини північних хижаків.

Пара полярних вовків, яку до Вінниці привезли 26 грудня, вже звикає до місцевих реалій, а до облаштування єдиного великого вольєру живуть окремо. У Подільському зоопарку показали світлини північних хижаків.

Як зазначають на сторінці Подільського зоопарку у Facebook, 10-річна самиця і вовк, якому вже п’ятий рік, перенесли переїзд добре. За словами директора Подільського зоопарку Євгена Ткачика, вони нормально харчуються та п’ють воду, звикають до нових умов, до наших кормів, води, і, навіть, до наших відвідувачів, працівників і нашої розмови.

«У Бердянську до них всі говорили російською, а наші працівники розмовляють українською мовою, - жартома уточнює керівник звіринця. - Я переймався, щоб у вовків після переїзду не було розладів шлунково-кишкового тракту, бо це ж зміна води, кормів, інший клімат, нервове навантаження, зміна обстановки. Але, дякувати Богу, ніби все гаразд».

Директор зоопарку розповів, що споживають полярні вовки переважно м'ясо і воду. Одна доросла особина за добу з’їдає 1,5 кілограми м’яса. Для цього курятину у пропорції 1:1 змішують з яловичиною.

Самка, що приїхала з бердянського звіринця «Сафарі», і самець дорослі. Статева зрілість у полярних вовків настає з п’яти років. Але наразі всі троє полярних вовків, зокрема, і дворічна вовчиця, що мешкала у вінницькому зоопарку і раніше, живуть в окремих вольєрах.

«Їх потрібно вводити в новий вольєр всіх разом, - зауважує директор зоопарку. - Бо якщо ми зараз двох введемо, а одного - пізніше, вони його ніколи не приймуть».

Євген Михайлович також розповів, що попри те, що у новому вольєрі для полярних вовків мешкатиме дві самки і один самець, тварини самі вибудують чітку «субординацію». Лідером буде постійно одна самка. Вона встановлюватиме свої порядки, коли кому паруватися, тощо.

Щодо нового вольєру для вовків Євген Ткачик зауважив, що основною вимогою до його будівництва — є належна площа.

«Це має бути великий вольєр з водоймою з проточною водою. Басейна, як у ведмедів, вовкам не треба, але вода має бути. Щоб вони бігали, стрибали через воду. А коли спека, могли лягти у воду, щоб охолонути. Для того, аби умови перебування вовків були більш схожі до реальних, за допомогою природних матеріалів у вольєрі облаштують інтер’єр, схожий на хащі», - додає керівник звіринцю.

Новини Вінниці / У Подільському зоопарку показали полярних вовків, яких нещодавно привезли з Бердянська (ФОТО)Новини Вінниці / У Подільському зоопарку показали полярних вовків, яких нещодавно привезли з Бердянська (ФОТО)Новини Вінниці / У Подільському зоопарку показали полярних вовків, яких нещодавно привезли з Бердянська (ФОТО)