У Подільському зоопарку народилося дитинча білих ланей (ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Подільському зоопарку народилося дитинча білих ланей (ВІДЕО)

У Подільському зоопарку у рідкісних білих ланей народилося маля. Це первісток у родині оленевих, які торік переїхали з до Вінниці з Одеси.

У Подільському зоопарку у рідкісних білих ланей народилося маля. Це первісток у родині оленевих, які торік переїхали з до Вінниці з Одеси.

«Це були важкі пологи, - зауважив директор Подільського зоопарку Євген Ткачик. - Ми не могли підійти до породіллі. Навіть побоювались, щоб плід не завмер».

Але мати потім стала поблажливою. Вона не була проти, щоб у перші години після пологів – всю ніч – ослабленого малюка відігрівали працівники зоопарку.

Наразі і мама, і малюк наразі почуваються добре. Дитинча харчується материнським молоком. Вигодовуватиме його мати до шести місяців.

«Участь у догляді за новонародженим бере і його батько. Малюк дуже спритний і допитливий. Тож, батьки ледь встигають за ним», - зазначають у звіринці.

Білі лані є парнокопитними жуйними тваринами. Доросле життя у самців розпочинається у трирічному віці, у самок - на рік раніше.

У квітні самці скидають роги,. Згодом на їх місці виростають м'які відростки рогів - панти. Наприкінці літа самець обчісує на них шкіру. Коли ж панти затвердіють, у самців починається гон. Вони змагаються за лідерство в стаді. В умовах зоопарку побідні змагання не заохочуються.

Олеся Рудницька

12 червня, 2021