У Подільському зоопарку народилося четверо муфлоненят

Новини Вінниці / У Подільському зоопарку народилося четверо муфлоненят

За останні кілька діб у Подільського зоопарку народилось почергово четверо дитинчат муфлонів. Вони вже разом з дорослими гуляють у вольєрі та ніжаться на сонечку…

За останніх кілька діб у Подільського зоопарку народилось почергово четверо дитинчат муфлонів. Вони вже разом з дорослими гуляють у вольєрі та ніжаться на сонечку…

Через те, що у вінницькому звіринці умови максимально наближені до природніх, бебі-бум не в новину. До речі, муфлони - перші вівці, яких приручила людина.

Як повідомляють у Подільському зоопарку, всі новонароджені почуваються добре. Дорослі із задоволенням ласують свіжими яблуками та капустою, а малюки спостерігають за цією трапезою. Поки що, іх основний раціон – материнське молоко.

У дикій природі муфлони селяться переважно у гірських ландшафтах. Самки та ягнята створюють стадо до 100 особин. Самці живуть поодинці і приєднуються до стада лише під час гону.

Зараз у дикій природі ця тварина зустрічається на Кавказі, на півночі Іраку та на північному заході Ірану. Раніше муфлони жили на Вірменському нагір'ї, у Криму та на Балканах, а також островах Середземномор’я. З цих районів муфлон зник вже приблизно 3000 років тому.

Олеся Рудницька

5 квітня, 2021