У Піщанці на Вінниччині хочуть створення єдиної потужної ОТГ: до Коровія звернулися сільські голови

Новини Вінниці / У Піщанці на Вінниччині хочуть створення єдиної потужної ОТГ: до Коровія звернулися сільські голови

Ексголова Вінницької ОДА та депутат облради Валерій Коровій 11 березня зустрівся з активом Піщанського району. В одному з найпівденніших районів області вважають, що краще не «роз’єднуватися», а створити одну потужну ОТГ.

Ексголова Вінницької ОДА та депутат облради Валерій Коровій 11 березня зустрівся з активом Піщанського району. В одному з найпівденніших районів області вважають, що краще не «роз’єднуватися», а створити одну потужну ОТГ.

Більшість сільських голів Піщанського району підписали звернення до обласної та центральної влади з пропозицією фактично номінального збереження району – створення потужної Піщанської ОТГ, а не «подрібнення» району на дві громади. Аналогічне звернення незабаром мають надати і депутати місцевої райради.

У районі є Студенянська ОТГ. Наразі відомо, що також планується створення Піщанської громади. У селищі Рудниця вважають, що там теж заслуговують на «власну» ОТГ. Проте більшість місцевих очільників сіл та депутатів переконані, що краще об’єднатися в одну громаду з центром у Піщанці. Саме про це місцевий актив розповідав В.Коровію під час зустрічі.

В свою чергу Валерій Вікторович пообіцяв людям підтримку та зазначив, що разом з місцевим депутатом облради Олександром Крижанівським намагатиметься допомогти людям – аби їх думку почули на найвищому рівні при затвердженні плану поділу.

Також Валерій Коровій нагадав про здобутки області та району за минулі роки – з 2014-го, про запропоновану тодішнім урядом систему добровільного об’єднання громад, запровадженні новації в галузях економіки, освіти та охорони здоров’я.    

Новини Вінниці / У Піщанці на Вінниччині хочуть створення єдиної потужної ОТГ: до Коровія звернулися сільські головиНовини Вінниці / У Піщанці на Вінниччині хочуть створення єдиної потужної ОТГ: до Коровія звернулися сільські головиНовини Вінниці / У Піщанці на Вінниччині хочуть створення єдиної потужної ОТГ: до Коровія звернулися сільські головиНовини Вінниці / У Піщанці на Вінниччині хочуть створення єдиної потужної ОТГ: до Коровія звернулися сільські головиНовини Вінниці / У Піщанці на Вінниччині хочуть створення єдиної потужної ОТГ: до Коровія звернулися сільські головиНовини Вінниці / У Піщанці на Вінниччині хочуть створення єдиної потужної ОТГ: до Коровія звернулися сільські голови
Олеся Рудницька

12 березня, 2020