У ПАТ «Вінницягаз» підрахували збитки внаслідок крадіжок блакитного палива

Новини Вінниці / У ПАТ «Вінницягаз» підрахували збитки внаслідок крадіжок блакитного палива

На Вінниччині зростає кількість охочих безкоштовно обігріти свою оселю та приготувати їжу за допомогою блакитного палива. У ПАТ «Вінницягаз» зазначили, що протягом минулого року їх працівники виявили у нашій області 124 випадки несанкціонованого відбору природного газу. Підрахували й скільки його було поцуплено.

На Вінниччині зростає кількість охочих безкоштовно обігріти свою оселю та приготувати їжу за допомогою блакитного палива. У ПАТ «Вінницягаз» зазначили, що протягом минулого року їх працівники виявили у нашій області 124 випадки несанкціонованого відбору природного газу.

Підрахували й скільки його було поцуплено. Як з'ясувалося, порівняно з попереднім, 2017 роком, торік кількість крадіжок зросла на чверть.

«Сума заподіяних збитків в розмірі 2,8 млн грн. нарахована до сплати порушникам. Понад 85 % крадіжок газу пов’язані з втручанням в роботу газових лічильників. Таких випадків на Вінниччині виявлено 108. В результаті безоблікового споживання енергоресурсу збитки становлять майже 780 тис. грн. Ще понад 460 тис. грн сягнула завдана шкода внаслідок 11 незаконних врізок в систему газопостачання. Решта порушень виявлені при відборі газу комунально-побутовими та промисловими підприємствами», – зазначає прес-служба згаданої компанії.

Як повідомляв NaПарижі, житель Стрижавки зробив підкоп, щоб поцупити газ, але загинув.
 

Юрій Ярмощук

20 лютого, 2019