У новому хірургічному корпусі вінницької «Пироговки» вже провели сотню операцій

Новини Вінниці / У новому хірургічному корпусі вінницької «Пироговки» вже провели сотню операцій

Майже три десятка років обласна клінічна лікарня ім. М. Пирoгoвa чекала на новий хірургічний корпус. Принаймні стільки часу пройшло з моменту, як його почали зводити. Об’єкт став найвідомішим довгобудом Вінниччини, а завершити будівництво обіцяла кожне керівництво, яке приходило до влади.

Майже три десятка років обласна клінічна лікарня ім. М. Пирoгoвa чекала на новий хірургічний корпус. Принаймні стільки часу пройшло з моменту, як його почали зводити. Об’єкт став найвідомішим довгобудом Вінниччини, а завершити будівництво обіцяло кожне керівництво, яке приходило до влади.

З 4 вересня тут офіційно почали приймати пацієнтів. За словами головного лікаря лікарні Олександра Жупанова, тут проведено вже понад сто планових операцій. Як працює новий хірургічний корпус і що ще потрібно для його повноцінної робити, він показав і розповів депутатам облради.

Новий хірургічний корпус Пироговської лікарні на сьогоднішній день – найбільший в Україні після «Охматдиту». На цьому наголосив Олександр Жупанов. Його площа складає 22,5 тис. м2, на яких розміщено приймальне відділення, відділення травматології, урології, загальної хірургії, відділення серцево-судинної хірургії, реанімації та відділення гострої нирки. У кожному з них майже 60 ліжок. Пaлaти oднo- тa двoмісні, oснaщені пoдaчею кисню, Wi-Fi, телевізoрoм і телефоном.

«Новий хірургічний корпус – це, без перебільшення, наша гордість. Корпус оснащений високотехнологічним обладнанням європейських фірм з Франції, Італії та Німеччини. До прикладу можна назвати сучасний артроскоп американського виробництва, що знаходиться в травматологічному відділенні. Обладнання такого класу зараз в Україні є тільки у нас і в Феофанії», – зауважив Олександр Жупанов.

Придбали в травматологічне відділення корпусу 3-D принтер.

За словами Олександра Жупанова, процес до оснащення сучасним медобладнанням та технікою триває. На даний час йде процес закупівлі техніки для сучасної стерилізаційної та обладнання для відділення мікрохірургії ока та рентгенологічного устаткування.

«Минулоріч було закуплено медичного обладнання на 100 млн. гривень. На сьогодні тривають відкриті торги ще на 100 млн.гривень. Загальна вартість медичного обладнання складає 380 млн. гривень»,  – зазначив Олександр Жупанов.