У невизнаному Придністров’ї «напали» на офіс тамтешніх «гебістів». Ніхто не постраждав

Новини Вінниці / У невизнаному Придністров’ї «напали» на офіс тамтешніх «гебістів». Ніхто не постраждав

Сьогодні, 25 квітня, близько 18 години вечора в Тирасполі – «столиці» не визнаного Придністров’я - прогриміли вибухи поблизу будівлі «Міністерства держбезпеки ПМР».

Як повідомляють придністровські видання, вибито вікна на верхніх поверхах. Із приміщень валив дим.

Прилеглу територію оточили працівники «міліції». На місці працює слідчо-оперативна група, сапери, пожежники, лікарі швидкої допомоги та спеціалісти інших екстрених служб.

За попередніми даними «МВС ПМР», постріли було зроблено з РПГ (ручний протитанковий гранатомет). Ніхто не постраждав.

Дивно. Якщо пригадати «замах» на пропагандиста Соловйова та закиди російських військових про спасіння російськомовних у російськомовному Придністров’ї, то обстріл видається черговою провокацією ФСБ РФ.

Після обстрілу на дорозі лежали відстріляні тубуси від гранат. Користувачі впізнали в них "упаковку" від РПГ-27 "Таволга", який є на озброєнні Росії, Придністров'я, Йорданії та держави Габон. Про це повідомив волонтерський Telegram-канал Inform Napalm.

Оскільки важко припустити, що радянською реактивною протитанковою гранатою стріляли з Йорданії чи Африки, то напрошується висновок, що її застосували військові РФ.

У Бюро реінтеграції Молдови вважають, що вибухи, що відбулися в Тирасполі, в будівлі місцевого МДБ — привід для створення напруженості в придністровському регіоні.

Про це повідомляє Newsmaker.

"Завдання сьогоднішнього інциденту — створити привід для загострення безпекової ситуації в придністровському регіоні, який не контролюється конституційною владою. У цьому контексті Бюро реінтеграції закликає зберігати спокій і разом із компетентними органами продовжує стежити за розвитком ситуації", — заявили в бюро.

Олег Верлан

25 квітня, 2022