У Немирові рятувальники завершили ліквідацію наслідків витоку аміаку

Новини Вінниці / У Немирові рятувальники завершили ліквідацію наслідків витоку аміаку

Вночі 30 листопада рятувальниками завершено комплекс робіт по перекачці аміаку та припиненню випаровування.

Нагадаємо, вчора, 29 листопада близько 9 години у Немирові на території ПрАТ «Райагрохім» із горловини залізничної цистерни сталося випаровування безводного аміаку. Він належить вінницькій агрофірмі, яка спеціалізується на оптовій торгівлі «хімії».

Підрозділами ДСНС розпиленими струменями води проводилося осадження хмари випаровування аміаку. Відділенням радіаційного, хімічного та біологічного захисту проведено заміри повітря, перевищення гранично допустимих концентрацій хімічно небезпечних речовин не виявлено.

Як повідомляють у ДСНС, 30 листопада о 01:20 роботи було завершено. Залучалося 32 рятувальника та 8 одиниць техніки (зокрема відділення радіаційного, хімічного та біологічного захисту).

У поліції вказують, що за фактом забруднення атмосферного повітря та порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою слідчим підрозділом поліції розпочаті кримінальні провадження за ч.1. ст. 241 та ч.1 ст.272 КК України, в рамках яких  встановлюються причини витоку хімічної небезпечного газу. За такі правопорушення передбачено обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк. 

Макс Мельник

30 листопада, 2021