У Немирові побито місцевого адвоката: потерпілий вказує на колишнього заступника голови Вінницького облради та сина мера

Новини Вінниці / У Немирові побито місцевого адвоката: потерпілий вказує на колишнього заступника голови Вінницького облради та сина мера

Політичні «розборки», боротьба за місце сільського старости чи пошкоджена автівка – що саме стало причиною гучного конфлікту у Немирові Вінницької області? Побито місцевого адвоката Володимира Гонтаря. Потерпілий вказує на ексзаступника голови Вінницької облради та очільника обласного осередку РПЛ Олександра Качура. А надати розголос «історії» намагаються у вінницькому осередку «Батьківщини».

Політичні «розборки», боротьба за місце сільського старости, банальна провокація чи пошкоджена автівка – що саме стало причиною гучного конфлікту у Немирові Вінницької області? Побито місцевого адвоката Володимира Гонтаря. Потерпілий вказує на ексзаступника голови Вінницької облради та очільника обласного осередку РПЛ Олександра Качура. А надати розголос «історії» намагаються у вінницькому осередку «Батьківщини». Натомість багаторічний очільник Радикальної партії в області та діючий мер Немирова Віктор Качур наголошує на тому, що причетність його сина - провокація політопонентів. 

Саме прихильники Юлії Тимошенко надали «прихисток» адвокатові, який після інциденту переїхав до Вінниці та звернувся до місцевого відділу поліції №2, що на вулиці Київській.

За повідомленням відділу комунікації ГУНП, відділом поліції N2 Вінницького районного управління поліції відкрито кримінальне провадження на підставі звернення потерпілого чоловіка, який займається адвокатською діяльністю, про нанесення йому тілесних ушкоджень у м. Немирові сином місцевого посадовця.

Правоохоронці зазначають, що «24 червня до поліції звернувся потерпілий, який проходить лікування у вінницькій лікарні швидкої допомоги, із заявою про те, що напередодні у  Немирові його побив місцевий мешканець». З етичним міркувань прізвище не називають.

«В межах розслідування кримінального провадження встановлено та допитано свідків інциденту, опрацьовується відео з камер нагляду в місці вчинення правопорушення.

По закінченню лікування потерпілого буде проведена судово-медична експертиза для визначення ступеня тяжкості завданих йому тілесних ушкоджень. 

Попередня правова кваліфікація правопорушення – ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження). За вчинення цього кримінального проступку передбачено покарання – до 2-х років обмеження волі. Триває розслідування», - вказується на офіційному сайті обласного главку.  

Тобто відкрито провадження. У той же час Вінницька обласна організація ВО «Батьківщина» на умовах реклами у Facebook розповсюджує інформацію, згідно з якою до побиття адвоката 23 червня причетний син міського голови О.Качур, а причина нібито у тому, що потерпілий успішно захищав у суді інтереси колишнього старости села Стрільчинці, звільненого з посади мером Віктором Качуром.

На жаль, редакції не вдалося отримати коментар ані від Олександра Качура, ані від партійного осередку. Ситуацію NaПарижі прокоментував Віктор Качур, очільник Немирівської ОТГ.

«На моїй пам’яті багато різних провокацій – то я когось побив, то мій син… Це не вперше розповсюджується подібна інформація політичними опонентами, якими є «Батьківщина», - зазначив Віктор Миколайович. – Як казав покійний нині адвокат В.Мультян, це «брєд сивої кобили у майську ніч». Так званий адвокат Гонтар зловживає алкоголем, його часто бачать у непристойному вигляді десь під парканом. Коли він заявляє, що його побили, то можливо воно і так, можливо через пляшку… Але ні я, ні мій син жодного відношення до побиття не маємо.  Це провокація «Батиьківщини», яка роздмухує «скандал».