У Немирові Держекоінспекція виявила, що комунальники залишають сміття за межами «офіційного» полігону та створили стихійне звалище

Новини Вінниці / У Немирові Держекоінспекція виявила, що комунальники залишають сміття за межами «офіційного» полігону та створили стихійне звалище

Лише за кількістю офіційних полігонів твердих побутових відходів Вінниччину визнано лідером в Україні. Неофіційні сміттєзвалища створюються не лише «приватниками». Держекоінспекція у Вінницькій області під час планової перевірки виявила, що у Немирові комунальники скидали сміття за межі місцевого полігону.

Як повідомляють у ДЕІ в області, під час проведення перевірки КП «Немирівкомунсервіс» було обстежено також стихійне сміттєзвалище. Інспектори встановили, що комунальним підприємством здійснюється видалення відходів поза межами відведеної земельної ділянки у несанкціонованому місці на відкритому рельєфі ґрунту, що призвело до засмічення земельної ділянки.

«За результатами проведеної перевірки на відповідальну особу КП «Немирівкомунсервіс» Немирівської міської ради складено протокол за ч.1 ст. 52 КУпАП та видано припис щодо ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища», - зазначають в інспекції.

Крім того, інспекцією розраховуються збитки завдані державі внаслідок засмічення земельної ділянки.