У небі над Вінниччиною збили ворожий дрон: загалом під час нічної атаки сили ППО знищили 21 з 28 «Шахедів»

Новини Вінниці / У небі над Вінниччиною збили ворожий дрон: загалом під час нічної атаки сили ППО знищили 21 з 28 «Шахедів»

У ніч на 7 січня окупанти атакували 28-ма ударними БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України знищено 21 ворожий дрон.

Про це повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ.

БпЛА росіяни запускали з Приморсько-Ахтарську, що на Кубані та Криму.

«Основні напрямки удару – південь та схід. До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи. Протиповітряна оборона працювала у межах Запорізької, Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Вінницької та Черкаської областей», - йдеться у повідомленні.

Так, Оперативне командування «Південь» зазначає, що бойова робота підрозділів протиповітряної оборони на півдні тривала близько 6 годин.

«Запущені з тимчасово окупованого Криму БпЛА типу «Shahed-131/136» ворог спрямував у прибережну зону Миколаївщини і Одещини, а також в напрямку центральних і західних регіонів України», - вказується у повідомленні.

У південних регіонах знищено 11 дронів-камікадзе. Зокрема 5 на Миколаївщині, по 2 - на Одещині і поблизу Кривого Рогу на Дніпропетровщині, по 1 - на Кіровоградщині і Вінниччині.

На Миколаївщині відбулось влучання в рекреаційній зоні, де на одній з законсервованих баз відпочинку сталося займання. Пожежу оперативно ліквідовано. Люди не постраждали.

Загалом на Дніпропетровщині, як повідомив начальник ОВА Сергій Лисак, збили 11 дронів. Унаслідок атаки БпЛА постраждав будинок, де проживали 22 родини.

Олег Верлан

7 січня, 2024