У наступному році сім'ї, які отримують субсидії, будуть платити на 5% більші комунальні

Новини Вінниці / У наступному році сім'ї, які отримують субсидії, будуть платити на 5% більші комунальні

Не лише вінничани, а й усі українці, які отримують субсидії, отримають платіжки за комунальні послуги на 5% більші.  

В уряді вирішили зменшити дотації на субсидії. Не лише вінничани, а й усі українці, які отримують субсидії, з літа наступного року отримають платіжки за комунальні послуги, суми в яких зростуть через необхідінсть сплачувати більшій "обов'язковий" відсоток. Тільки за рахунок цього сплачуватимуть люди на 5% більше.  

Як повідомили у Кабінеті міністрів, було прийнято постанову № 878 про внесення змін до постанови Кабміну № 1156 від 27 липня 1998 року, у якій встановлено розмір витрат на оплату комунальних послуг та придбання побутового палива при наданні субсидій. А саме - збільшити на 5% вартість комунальних послуг для сімей, які отримують субсидії. Вступить в силу дане розпорядження з травня 2020 року, при призначенні субсидій нормами плати з середньомісячного загального доходу домогосподарства (сімʼї). Тобто розмір субсидії за житлово-комунальні послуги буде складати 20%, а не 15%, як зараз.

Раніше уряд спростив отримання субсидій. Мінсоцполітики розʼяснило новий механізм виплати субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, який почав діяти з 1 жовтня. Тепер українці можуть самі обрати зручний їм банк або скористатися потрібною послугою «Укрпошти» (виплата на касі відділення або доставка на будинок).