У МОЗ розповіли, коли медикам виплатять надбавку за роботу з хворими на COVID-19

Новини Вінниці / У МОЗ розповіли, коли медикам виплатять надбавку за роботу з хворими на COVID-19

Як заявляє Міністр охорони здоров'я Максим Степанов  наразі доплати для медиків які працюють з хворими на коронавірус пацієнтами отрмали 1379 лікарень із 1594 . Решта повинні отримати кошти сьогодні - 7 жовтня.

Як заявляє міністр охорони здоров'я Максим Степанов, наразі доплати для медиків, які працюють з хворими на коронавірус пацієнтами, переведені до 1379 лікарень із 1594. Решта повинні отримати кошти сьогодні - 7 жовтня.

Під час брифінгу Максим Степанов повідомив:

"Є лікарні, які фінансуються через Національну службу здоров'я України, і кошти переводяться за відповідними договорами. Вчора (6 жовтня - ред.) на вечір кількість лікарень, яким вже перераховані кошти, була 1379 із 1594. Тобто левова частина лікарень, понад 80% було повністю закрито. Решта має закритися сьогодні".

Степанов зазначив, що затримки виникли лише у цьому місяці і більше їх не буде.

Він нагадав про розмір доплат, який очікує на медичних працівників:

  • Лікар повинен отримати 3560 грн. 
  • Медсестри – 2500 грн. 
  • Молодший медичний персонал – 1250 грн. 

За словами очільника МОЗ, на 2021 рік міністерство пропонує збільшити заробітну плату для медиків в 2,5-3 рази із запуском нової програми медичних гарантій.

Також Степанов уточнив, як МОЗ розраховував тарифи для лікарень, де приймають пацієнтів з коронавірусом.

"Ми враховували 300% зарплати медичним працівникам, які безпосередноб заняті в лікувальному процесі з COVID-19. І друга частина - це лікарські засоби і медичні вироби, які необхідні для лікування хворого. Що це у цифрах. На одного хворого, який має важкий перебіг хвороби, (виділяється -ред.) сума від 45 тисяч гривень", - розповів міністр.

Додамо, що 3 жовтня Степанов заявив, що понад 50% українських лікарень отримали кошти для збільшення заробітних плат медичним працівникам, а решта має отримати доплату протягом 5-6 жовтня.

Ірина Заіковата

7 жовтня, 2020