У МОЗ розглядають «запуск» шкіл за умов карантину. Як працюватимуть медсестри при навчальному закладі?

Новини Вінниці / У МОЗ розглядають «запуск» шкіл за умов карантину. Як працюватимуть медсестри при навчальному закладі?

Наразі МОЗ разом з Міністерством освіти та науки розробляє правила, у який спосіб і як діти підуть до шкіл з 1 вересня. Зокрема, розглядається і питання роботи медкабінетів.

Наразі МОЗ разом з Міністерством освіти та науки розробляє правила, у який спосіб і як діти підуть до шкіл з 1 вересня. Зокрема, розглядається і питання роботи медкабінетів, адже саме вони мають стати ключовою ланкою безпечного навчального процесу.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу 14 липня заявив, що адміністрації навчальних закладів мають організувати роботу медичних сестер так, щоб у випадку навчання дітей у другу зміну працював і медкабінет.

Так, як медичні сестри у школах працюють з 8:00 до 15:45, а навчання відбувається у дві зміни, то друга зміна учнів отримує знання при закритих медпунктах.

"Отже, те, що стосується медичної сестри, яка працює у школі, ми вважаємо, що треба це питання розглянути, у тому числі й власнику цього навчального закладу, адміністрації, у який спосіб буде перебувати та працювати медична сестра", — сказав Степанов.

За його словами, наприклад, перевіряти в дітей температуру можуть інші працівники навчального закладу.

"Ми намагаємося зробити максимально зручні правила, але, водночас, щоб ці правила створювали безпеку для дітей, щоб вони не захворіли", — сказав очільник МОЗ, наголосивши, що в Україні така складна ситуація трапляється вперше.