У МОЗ пообіцяли знайти дефіцитні ліки для Ірини Химич, вінничанки з рідкісним захворюванням

Новини Вінниці / У МОЗ пообіцяли знайти дефіцитні ліки для Ірини Химич, вінничанки з рідкісним захворюванням

Юна вінничанка Ірина Химич хвора на прогерію через панедмію опинилась без ліків. Батьки дівчинки «достукались» до МОЗ, очільник якого в ефірі програми «Право на владу», пообіцяв допомогти родині.

Юна вінничанка Ірина Химич, яка хворіє на прогерію, через панедмію опинилась без ліків. Батьки дівчинки «достукались» до МОЗ, очільник якого в ефірі програми «Право на владу», пообіцяв допомогти родині.

Трансляція передачі відбулася вчора, 7 травня. Серед запрошених до студії гостей був і міністр охорони здоров‘я Максим Степанов.

Історія вінничанки схвилювала гостей, дитина з року в рік старіє, вилікувати її неможливо. Іринку «підтримують» за допомогою медикаментів. До пандемії ліки можна було придбати, з коштами допомагали і благодійники. Через карантин доставку медикаментів зупинили, та й з фінансами стало скрутно.

Тож родині довелося шукати допомогу через ЗМІ. Достукалися до одного з центральних телеканалів. До того ж підняли питання забепечення ліками й інших хворих.

Разом з проблемами у лікуванні Іринки Химич підняли питання і забезпечення медикаментами інших орфанних пацієнтів, тобто таких, які мають рідкісні хвороби. Зокрема, мова йшла про дітей, хворих на епілепсію.

Це питання незабаром будуть вирішувати, а от що до Іринки Химич, то вже наступного тижня на неї чекають додаткові обстеження, також її мають забезпечити відповідним лікуванням. Про це в ефірі телеканалу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Посадовець не уточнив, як саме будуть лікувати дитину. Можливо, це стане відомо після обстеження, але з родиною Химич вже зв‘язувалась заступник міністра Ірина Микичак. Відео програми можна переглянути за посиланням.