У МОЗ назвали основну причину смерті більшості пацієнтів з коронавірусом

Новини Вінниці / У МОЗ назвали основну причину смерті більшості пацієнтів з коронавірусом

Не у всіх 17 летальних випадках в Україні саме коронавірусна хвороба призвела до смерті хворих. Як заявляють у МОЗ, найбільша кількість летальних випадків реєструється у хворих із цукровим діабетом. Це хронічне захворювання досить поширене серед українців, і вінничан зокрема. Тому люди, в яких є такий діагноз, перебувають у групі ризику, не зважаючи на вік.

Не у всіх 17 летальних випадках в Україні саме коронавірусна хвороба призвела до смерті хворих. Як заявляють у МОЗ, найбільша кількість летальних випадків реєструється у хворих із цукровим діабетом. Це хронічне захворювання досить поширене серед українців, і вінничан зокрема. Тому люди, в яких є такий діагноз, перебувають у групі ризику, не зважаючи на вік.  

Про це на брифінгу заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Він зазначив, що у статистику летальних випадків COVID-19 «зараховують» усі хворі, в яких діагностували коронавірус.

«Сьогодні у статистику летальних випадків коронавірусної хвороби потрапляють усі випадки, у яких ми діагностували коронавірус. Це не значить, що у всіх 17 випадках коронавірусна хвороба призвела до летального наслідку», - зазначив він.

За словами Ляшка, «проводячи аналіз і прослідковуючи кожний летальний випадок, ми прослідковуємо, що смерть відбувається з інших причин». Найближчим часом на офіційному сайті МОЗ він пообіцяв опублікувати «детальну розбивку по кожному випадку». Також головний санлікар країни зазначив, що найбільша кількість летальних випадків сьогодні реєструється у хворих із цукровим діабетом.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні зафіксували 120 нових випадків коронавірусу. Зокрема, померли чотири людини.

Олеся Рудницька

1 квітня, 2020