У Москві змінили куратора по Донбасу: планують «приєднувати» захоплений Донбас

Новини Вінниці / У Москві змінили куратора по Донбасу: планують «приєднувати» захоплений Донбас

Російська влада призначила першого заступника голови адміністрації президента Сергія Кирієнка новим куратором по Донбасу. На цій «посаді» він має заманити Дмитра Козака. Але в оточенні президента Володимира Путіна офіційно поки не підтверджують призначення.

Як повідомляє російське видання РБК з посиланням на власні джерела, Кирієнко став куратором відносин Росії з так званими Донецькою та Луганською «народними республіками». За роботу з ними відповідає управління адміністрації президента з внутрішньої політики.

Також повідомляється, що до сфери цього управління входить робота з російськими регіонами, і на сьогодні там створюється новий департамент, який відповідатиме за окупований Донбас.

На думку одного з джерел, це означає, що розглядається сценарій «приєднання» окупованого Донбасу до складу Російської Федерації. А куратора поміняли, оскільки Козак відповідав за переговори щодо реалізації мінських угод.

Минулого тижня Кирієнко їздив до Донецька, де зустрівся в ватажками «ЛДНР» Денисом Пушиліним і Леонідом Пасічником

У той же час у Кремлі офіційно не коментують призначення Кирієнка куратором «ЛДНР». За словами прессекретаря президента Росії Дмитра Пєскова, «поки ніяких формальних поправок у розподілі обов'язків не вносилося». Можна припустити, що рішення не остаточне чи не публічне.

Олег Верлан

27 квітня, 2022