У Москві призначили командувати силами вторгнення генерал-полковника Жидка

Новини Вінниці / У Москві призначили командувати силами вторгнення генерал-полковника Жидка

У Росії вирішили змінити відповідального за війну в Україні. Так званою «спецоперацією» тепер керує генерал-полковник Геннадій Жидко.

Про це йдеться у повідомленні Інституту вивчення війни (ISW).

Згідно з аналізом зібраних даних ISW, Жидко став відповідальним за війну після того, як змінив на цій посаді командувача військами Південного військового округу Олександра Дворнікова.

Відомо, що 56-річний військовий народився в Узбекистані. З листопада 2017-го по листопад 2018 року він був заступником начальника Генштабу Збройних сил Російської Федерації. Потім командував Східним військовим округом. А 12 листопада 2021 призначений заступником міністра оборони РФ — начальником Головного військово-політичного управління ЗС РФ. У 2016-му воював у Сирії.

Також, за даними Інституту вивчення війни, Кремль продовжує маніпулювати російським законодавством, щоб проводити «таємну мобілізацію» для продовження війни в Україні без проведення повної мобілізації.

Держдума Росії оголосила, що планує розглянути 28 червня поправку до закону про військову службу, яка дозволить пропонувати військові контракти юнакам відразу після досягнення "повноліття" або закінчення середньої школи, щоб таким чином оминути необхідність проходження військової підготовки призовників.

Олег Верлан

27 червня, 2022