У Москві 6 березня на екранах кінотеатрів показуватимуть «Лебедине озеро»

Новини Вінниці / У Москві 6 березня на екранах кінотеатрів показуватимуть «Лебедине озеро»

У Росії замість голлівудських фільмів у кінотеатрах почнуть показувати балет. Так, з 6 березня у московських кіноекранах демонструватимуть балет Великого театру «Лебедине озеро».

Про це повідомляє видання Colta.

Перший такий сеанс відбудеться у кінотеатрі «КАРО 11 Октябрь» 6 березня о 14:00. Це не жарт. Балет планують транслювати до 28 березня у різних мережах кінотеатрів по всій Москві.

Зазначимо, що за часів Радянського Союзу балет «Лебедине озеро» показували по телевізору у дні смерті генеральних секретарів, а також під час серпневого путчу 1991 року. Таким чином влада займала всі канали телемовлення, щоб відвернути увагу народу від подій у країні. Тобто існує певний символізм.

Додамо, що, окрім «Лебединого озера», на екрани кінотеатрів у Росії незабаром повернуть фільми минулих років: «Холоп» (2019), «Рух вгору» (2017) та «Батя» (2021). Рішення підтримало Мінкультури РФ.

Деякі російські фільми вийдуть у прокат раніше, ніж очікувалося, щоб заповнити порожнечу у розкладі сеансів, що утворилася через санкції проти РФ через війну в Україні з боку The Walt Disney Company, Warner Bros. та Sony Pictures. Довгоочікувані новинки зі світу кіно у Росії не покажуть.

Олег Верлан

3 березня, 2022